Na iznajmljenom automobilu u susjednim zemljama Crne Gore.

U Crnu Goru idete ne prvi put i već ste je temeljito proučili, ili je vaš odmor duži od 7 dana? Onda se treba upoznati sa susjednim zemljama sa Crnom Gorom. Možete posjetiti Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i Srbiju. Svi se nalaze na veoma pristupačnoj udaljenosti.

Naravno, možete uzeti turistički autobus, ali onda nećete osetiti slobodu koju vam daje putovanje automobilom. A za to apsolutno nije potrebno ići na odmor u svom automobilu. Uvek možete iznajmiti auto.

U Crnoj Gori gotovo sve agencije za pružanje usluga prijevoza za iznajmljivanje imaju automobile u svojoj floti gdje mogu preći granice susjednih zemalja. Naravno, ne treba da kontaktirate prvu dostupnu kompaniju. Uverite se da je to solidna kompanija sa dobrom reputacijom. Isto tako, ne odgovara vam svaki automobil. Kola moraju biti u dobrom tehničkom stanju, pogodne za duga putovanja. I što je najvažnije, navedite da li su svi dokumenti potrebni za rad u drugim zemljama izdati za vozilo koje ste izabrali.

Ostaje slučaj za male – odaberite destinaciju za putovanje.

Najčešće turisti u Crnoj Gori odlučuju da odu u Hrvatsku. Put do Dubrovnika na iznajmljenom automobilu traje oko 2 sata. U ljetnim mjesecima, prirodne katastrofe se ponekad javljaju kao prometna gužva na granici. Zato uzmite to u obzir prilikom planiranja putovanja.

Sljedeća najposjećenija je Bosna i Hercegovina. Do Mostara ćete stići automobilom za 3 sata. Put prolazi kroz planinski prolaz i vodi vas kroz nekoliko klimatskih zona. Na granici sa ovom zemljom prometni zastoji su retki.

Albanija je udaljena samo 2 sata vožnje automobilom. Do sad je najmahje viđena zemlja koja graniči sa Crnom Gorom i, po našem mišljenju, izuzetno uzalud. Suprotno uvriježenom mišljenju, stanje površine puta tokom cijelog putovanja je jako dobro, ljudi tamo žive vrlo pristojno i ne morate se brinuti o iznajmljenom automobilu, a lokalni okus vas neće ostaviti ravnodušnim.

Najduža vožnja automobilom do Srbije. Put za Beograd će biti oko 8 sati. To je zato što put do ove zemlje prolazi kroz najslikovitije kanjone Crne Gore, koji obiluju serpentinama. Ali, od prozora ćete uživati u prelepom pogledu.

Lepog putovanja!